Ecopods & Helpling lanceren private label duurzame schoonmaakmiddelen

Helpling, de grootste online marktplaats van Europa voor het vinden van een huishoudelijke hulp, en het Antwerpse Ecopods slaan de handen ineen met de lancering van private label schoonmaakmiddelen: Helpling, powered by Ecopods . Het gemak van Helpling stijgt nu het mogelijk is om schoonmaakmiddelen te bestellen, die voor de schoonmaak thuis worden afgeleverd.

Bij het maken van een boeking is het voor huishoudens mogelijk om een schoonmaakpakket toe te voegen. Het gekozen pakket wordt vervolgens binnen 1 tot 3 werkdagen gratis bezorgd op het adres van de schoonmaak. De schoonmaakmiddelen van Helpling zijn uniek in haar duurzaamheid vanwege herbruikbare verpakkingen. Met een starterspakket kan er tot wel 5 maanden worden schoongemaakt. Daarna kunnen de aluminium spuitbussen worden hervuld met slechts een oplosbare capsule en kraanwater. De producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zoals citroenzuur en kokoszeep en er wordt tot wel 91% afval bespaart omdat de herbruikbare flessen jaren meegaan.

Michelle van Os, managing director van Helpling Nederland: “Met het aanbieden van schoonmaakproducten maken we ons platform nog completer en zorgen we voor meer gemak voor de huishoudens. Daarnaast is het voor de huishoudelijke hulpen prettig om een betrouwbaar product omhanden te hebben, waarmee ze eenvoudig aan de slag kunnen. Gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is daardoor niet meer nodig om een huis brandschoon te maken, wat ook een positieve impact op het milieu heeft.”

Voor Ecopods is het de eerst grote voet tussen de deur in Nederland. “We zijn al een paar maanden de mogelijkheden in Nederland aan het verkennen. Onze producten werden ook ontwikkelt met het gebruik door huishoudhulpen in het achterhoofd, we hadden ons dus geen betere partner kunnen wensen.”, aldus Raf Schoonbaart, zaakvoerder van Ecopods.

Helpling is Europa’s grootste online marktplaats voor het boeken van huishoudelijke diensten. Via het platform kunnen huishoudens eenvoudig binnen een paar klikken een gescreende en ervaren huishoudelijke hulp vinden. Voor de huishoudelijke hulpen betekent deze innovatieve online service dat ze makkelijker dan ooit toegang hebben tot nieuwe klanten en zelf kunnen bepalen waar, wanneer en voor welke prijs ze willen werken. Helpling is opgericht door Benedikt Franke en Philip Huffmann in het begin van 2014. De investeerders zijn onder andere Mangrove Capital, Lakestar, APACIG, Rocket Internet en Unilever Ventures. Helpling is actief in 10 landen: Australië, Duitsland, Italië, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Verenigde Arabische Emiraten, Nederland en Singapore.