Frequently askeD questions

Hier verzamelen we de antwoorden op de meest voorkomende vragen die we krijgen over samenwerken met Ecopods, en over onze producten zelf. Nog een andere vraag? Laat dan zeker wat weten via b2b@ecopods.be.

Als bedrijf (gebruik van Ecopods), winkel of groothandel (doorverkoop van Ecopods), kan je een partnership aanvragen. Dit kan door je te registreren op deze website. Naast je contactgegevens heb je ook een BTW nummer nodig. Elke aanvraag wordt afzonderlijk behandeld, en pas na goedkeuring ervan, zal je toegang krijgen tot de Ecopods PRO webshop.

Na goedkeuring van je registratie, kan je eenvoudig bestellen via de webshop. De prijzen die dan vermeld staan, houden meteen rekening met de korting die je als Ecopods PRO partner krijgt. Deze kortingen zijn steeds in functie van het type partnership. Dezelfde voorwaarden ontvang je normaal gezien ook steeds per mail voor aanvang van de partnership, of bij wijziging van de voorwaarden. Nog geen voorwaarden ontvangen? Neem dan zeker even contact op via b2b@ecopods.be

Betalen kan op factuur. Deze zal na het verwerken van de bestelling per mail opgestuurd worden, en is betaalbaar binnen 14 dagen. Meteen online betalen kan binnenkort ook. Als klein bedankje voor deze supersnelle betaling geven we graag 1% extra korting bij keuze voor online betalen.

Onze producten zijn samengesteld op basis van melkzuur, kokosolie, ethanol, citroenzuur en alkylpolyglycoside. Afhankelijk van de verhouding van deze ingredienten wordt een verschillende product verkregen.

Ook de oppervlakte-actieve stoffen zijn eigen aan een specifiek product en zorgen ervoor dat elk product goed is in wat het moet doen.

Onze producten voldoen aan de criteria van het EU Ecolabel. Dit wordt niet op de verpakking vermeld omdat dit Ecolabel rekening houdt met gebruik van een bulkverpakking tijdens het productieproces. Door de producten aan te bieden in bulk (zonder verpakking) of standaardverpakking (b2c), wijken we af van deze standaard. Het product wordt hierdoor natuurlijk niet minder ecologisch!

In ideale omstandigheden zijn de capsules tot 3 jaar prima bewaarbaar. Omdat niet alle capsules bewaard worden in de verpakkingen zoals wij ze voorzien, communiceren we een houdbaarheid van 2 jaar naar de eindgebruiker.

In onze licht -en luchtdichte zakjes blijven de capsules het best bewaard. Blootstelling aan licht en lucht is echter geen probleem. Hierdoor kunnen de capsules ook in bokalen of potten bewaard worden. Blootstelling aan extreme temperaturen kan wel zorgen voor beschadiging aan de capsules.

Probeer de capsules ook niet met teveel dicht bij elkaar te bewaren, hierdoor kunnen de capsules wat gaan zweten. Dit gaat niet ten koste van de werking van het product, maar het maakt de handling wat minder aangenaam.

De Floor Cleaner wordt rechtstreeks in een emmer gebruikt en dient verdund te worden in minstens 5 liter (warm) water. Het concentraat blijft werkbaar tot verdunning in 15 liter water.

De andere capsules worden gebruikt in een fles en zijn verdunbaar in 500 tot 750 milliliter (warm) water. We voorzien zelf flessen van 500ml, dit zorgt voor een iets krachtiger product.

Floor Cleaner: Vanaf verdunning in 5 liter water, is dit product bruikbaar op alle soorten vloeren. Toch niet helemaal zeker? Gebruik dan wat extra water bij de verdunning van de capsule. Zo wordt het product wat zachter.

All Purpose Cleaner: Dit product kan gebruikt worden op alle oppervlakken, en is daarnaast ook erg geschikt voor het reinigen van de ramen. Verstuif het product steeds op een bijhorende doek, en reinig hiermee het vervuilde oppervlak.

Degreaser: Deze krachtige ontvetter is geschikt voor gebruik op alle harde oppervlakken. Verstuif het product steeds op een bijhorende doek, en reinig hiermee het vervuilde oppervlak. Bij ernstige vervuiling kan er rechtstreeks op het oppervlak verneveld worden, spoel dan zeker nog na met water.

Bathroom Cleaner: Dit product kan gebruikt worden op niet poreuze oppervlakken. Verstuif het product steeds op een bijhorende doek, en reinig hiermee het vervuilde oppervlak. Bij ernstige vervuiling kan er rechtstreeks op het oppervlak verneveld worden, laat maximaal 2 minuten inwerken en spoel dan zeker nog na met water. Dit product is niet geschikt voor gebruik op marmer en andere natuursteen.